Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Flädersill

På endast en kvart gör du din egen fantastiska flädersill! Den blir en härlig komponent på midsommarbordet. Låt sillen stå i kylskåpet minst ett dygn så att den tar smak ordentligt. Servera till potatis eller på en skiva knäckebröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Blanda ingredienserna till lagen.
  2. Skär sillen i mindre bitar. Varva sillbitarna med purjolök och rosépeppar i en glasburk. Häll över lagen och sätt på locket. Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 1 msk krossade rosépepparkorn
Lag
  • 1 dl konc flädersaft
  • 1/2 dl vatten
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm krossade vitpepparkorn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 717 kJ / 172 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden