Flädersill
På endast en kvart gör du din egen fantastiska flädersill! Den blir en härlig komponent på midsommarbordet. Låt sillen stå i kylskåpet minst ett dygn så att den tar smak ordentligt. Servera till potatis eller på en skiva knäckebröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
6 portioner
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 dl finstrimlad purjolök
1 msk krossade rosépepparkorn
Lag
1 dl konc flädersaft
1/2 dl vatten
3 msk färskpressad citronjuice
1 krm krossade vitpepparkorn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi717 KJ / 172 kCal
Fett10.6 g
Kommentarer
Hemgjord flädersaft blir lite olika smakrik varje år. Citronen och löken tog över. Nästa gång får jag köra på mer flädersaft för att det ska smaka. Men annars god och lätt.
Lisa
2022-01-09Jättegod och enkel att göra!
Christina
2021-06-26mums :-)
Héléne
2012-06-13