Grillad kycklinglårfilé med rostad tomatsalsa
Kycklinglårfilé sviker aldrig på grillen! Det är en lika saftig som smakrik detalj, lätt att smaksätta med det mesta. Här gör vi det enkelt för oss och använder en färdig grillrub. Den rostade tomatsalsan får en fin sötma av att tomaterna först grillas en stund.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
Rostad tomatsalsa
250 g små kvisttomater
1 silverlök
2 tsk sambal oelek
Kyckling
600 g kycklinglårfiléer
1 påse färdig rub, gärna chili och koriander (à 20 g)
2 förkokta majskolvar
2 knippen salladslök (à 125 g)
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett13.1 g
Salt2.53 g
Kolhydrater16.6 g
Protein33.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer