Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majskyckling med pico de gallo

Krispig majskyckling serveras med pico de gallo i en rätt som för tankarna till det latinamerikanska köket. Pico de gallo är en klassisk mexikansk tomatsalsa med syrlig lime och underbar koriander. Kycklingen får sin sötstarka karaktär av honung och cayennepeppar och serveras med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda kycklingen med salt och cayennepeppar. Lägg i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 80°C vid benet.
  3. Koka riset enligt anvisingen på förpackningen.
  4. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna och blanda med löken. Pressa i limesaft och salta. Hacka koriandern och vänd ner.
  5. Servera kycklingen med riset och pico de gallo-salsan.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Pensla kycklingen med en blandning av honung och soja när det återstår 5 minuter i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 majskycklingklubbor
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 port ris eller annat gryn
  • 1/2 silverlök
  • 2 tomater
  • 1/2 lime
  • 1/2 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2215 kJ / 530 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept