Grillad kyckling med pastapesto och mozzarella

4
0
Grillad kyckling med pastapesto och mozzarella

En enkel, men otroligt god pastarätt! Den krämiga pestosåsen blandas med pastan och kycklingen och på toppen av rätten lägger du en härlig sallad gjord på mild mozzarella, mâchesallad och söta tomater. Bonne appetit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019

Grillad kyckling med pastapesto och mozzarella

Ingredienser

2 portioner
1
förp grillad kycklingbröstfilé (à 250 g)
125 g
mozzarella
250 g
körsbärstomater
2
port pasta (gärna reginette)
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 dl
pesto basilika
-
salt
-
peppar
1/2
påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde. Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Uteslut pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3384 KJ / 807 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept