Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dillstekt kyckling med sallad och syrlig honungsdressing

Dillstekt kyckling med sallad och syrlig honungsdressing är en ordentlig och välsmakande rätt. Tillaga kycklingen i ugnen medan du förbereder salladen med yoghurt och honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär dillen grovt. Bryn kycklingen i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form, vänd kycklingen i den skurna dillen. Sätt formen mitt i ugnen 15-20 minuter, eller tills innertemperaturen är ca 72°C.
  3. Sallad: Skala och skär av ändarna på morötterna. Skölj och ansa rädisorna. Skär morötterna i tunna strimlor, skiva rädisorna och skär salladen.
  4. Blanda yoghurt med honung och ättikssprit, vänd ner grönsakerna och salladen, smaksätt med salt och peppar. Lägg salladen på ett fat, skiva kycklingen och lägg den på salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka dill
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
Sallad
  • 3 morötter
  • 10 rädisor
  • 1 romansallad
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk ättiksprit
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1551 kJ / 275 kCal
Läs mer om näringsvärden