Grillad kyckling med edamameröra
Fräsch och matig macka med grillad kyckling, fräst babyspenat och en vansinnigt god röra på sojabönan edamame. Har du inte upptäckt den än är det dags nu!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
4 skivor ljust surdegsbröd
2 påsar babyspenat (à 65 g)
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
200 g kycklingkött i bitar (färdiggrillad eller stekt)
Edamameröra
1 vitlöksklyfta
1 paket tinade edamamebönor (utan skida, à 250 g)
1/2 kruka basilika
2 msk olivolja
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Till garnering
flingsalt
nymalen svartpeppar
ev skivade rädisor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1669 KJ / 399 kCal
Fett18 g
Salt2.52 g
Kolhydrater36 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Saftigt och gott
Erik
2022-11-10