Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad kyckling med edamameröra

Fräsch och matig macka med grillad kyckling, fräst babyspenat och en vansinnigt god röra på sojabönan edamame. Har du inte upptäckt den än är det dags nu!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rosta brödskivorna på ett galler mitt i ugnen ca 3 minuter på varje sida. 
  3. Edamameröra: Skala vitlöken. Mixa edamamebönorna med vitlök, basilika, olivolja, vatten, salt och peppar med stavmixer eller i en matberedare till ett grovt mos. 
  4. Stek spenaten i oljan i en stekpanna ca 1⁄2 minut. Krydda med salt och peppar. 
  5. Fördela edamameröran på bröden, toppa med spenaten och kycklingen. 
  6. Garnering: Strö på lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Garnera gärna med skivade rädisor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g kycklingkött i bitar (färdiggrillad eller stekt)
Edamameröra
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paket tinade edamamebönor (utan skida, à 250 g)
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Till garnering
  • krm flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ev skivade rädisor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1669 kJ / 399 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept