Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Edamamesallad med grillad halloumi och rostade solrosfrön

Edamamesallad med grillad halloumi och rostade solrosfrön är en sallad fylld med kokta gröna sojabönor och halloumiost som du förbereder på en knapp halvtimme och serverar till exempel på grillbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka edamamebönorna enligt anvisningen på förpackningen. Koka haricots vertsen i saltat vatten ca 5 minuter. Spola bönorna var för sig i kallt vatten och låt dem rinna av. Tryck ut edamamebönorna ur skalet.
  2. Skala och skiva löken. Rosta solrosfröna i en het torr panna. Blanda bönor, lök och spenat med oljan och strö över solrosfröna.
  3. Skär osten i skivor. Blanda honung med pressad limejuice.
  4. Grilla osten och pensla på honungsmarinaden.
  5. Servera salladen med osten.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd halloumi med låg laktoshalt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut halloumin.

Ingredienser

Portioner: 6 (buffé)
  • 500 g edamamebönor
  • 150 g haricots verts
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 65 g bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 400 g halloumiost
  • 1 msk honung
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1709 kJ / 410 kCal
Läs mer om näringsvärden