Grillad korv med marinerad kimchi

Denna grillade korv med marinerad kimchi för tankarna till Korea. Den heta kimchin får sällskap av rostade jordnötter och koriander, samt en syrlig limeaioli för att få den kompletta smakupplevelsen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
4 grillkorvar färska korvar eller ca 12 falafel (för 4 port)
4 stora korvbröd eller flatbread (se länk i text)
2 msk smör (endast till korvbröd)
Marinerad kimchi
200 g kimchi
2 vitlöksklyftor
40 g ingefära (ca 6 cm, för 4 port)
1 röd peppar (chili)
1 msk japansk soja
2 lime (4 msk saft , för 4 port)
1/2 dl farinsocker
Topping
2 msk salta jordnötter
1 salladslök
1 kruka koriander
Till servering
1 msk sesamfrön , gärna vita och svarta
aioli (gärna limeaioli, se länk i text)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vad menas med en förpackning kimchi? Är det kimchi på burk? Vilken mängd?
Catharina
2025-02-21Hej Catharina! Ja, det är på burk. Jag ändrade nu till bara 200 gram kimchi för man kan ju göra själv också. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-24