Grillad korv med glaserad kål

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grillad korv med glaserad kål

Grillad korv som serveras med glaserad kål, granatäpple och grovhackad persilja är något för dig som letar efter ny inspiration till den klassiska grillade korven. Toppa gärna korven med lök- och nötblandning för pricken över i:et.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ett flatbread med grillad korv, kål på en botten av yoghurtsås toppad med rostad nöt- och lökblandning.

Ingredienser

4 portioner
4 grillkorvar eller färska korvar

Flatbread

4 flatbread (se länk i text)

Glaserad spetskål

300 g spetskål
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 msk kinesisk soja
2 msk rapsolja
1/2 msk stark senap
1/2 msk honung
1 krm salt

Sås

2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 dl tahini
1/2 citron (1 msk citronjuice, för 4 port)
1/2 msk vitlökspulver
2 msk srirachasås
1–2 krm flingsalt

Topping

1/2 granatäpple (kärnorna)
1 dl grovhackad kruspersilja
rostad lök eller Rostad topping av nötter och lök (se länk i text)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Sötsyrlig korvmiddag med bulgursallad
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillkorv med potatissallad
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Korvtillbehör ”de lux”
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad