Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvtillbehör ”de lux”

Med en god sallad och din egen ketchup blir den enklaste av grillrätter en njutning! Att personalisera din ketchup är enklare än du tror. Och försök att undvika nybörjarfällan att grilla korven för hårt så den blir svart på utsidan och kall i mitten. Även korven kräver en smula tålamod för perfektion.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tacoketchup: Blanda ingredienserna.
  2. Melonsallad: Ringla lite olja och salt på melonklyftorna och grilla dem på hög temperatur till fin färg. Skär sedan bort skalet och tärna melonen. Blanda melon, ruccola, citronjuice och olivolja. Strö över solroskärnorna och lite flingsalt.
  3. Grillad korv: Gör gärna små snitt i korven och grilla (eller stek i stekpanna i lite matfett) på medelvärme ca 8-10 min. Vänd korven under tillagningen. Låt vila någon minut innan servering så värmen fördelar sig.

För alla

Läs nogrannt innehållet på korven. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj grillkorv utan ost.
Gör mjölkproteinfri: välj grillkorv utan ost.

Recept och bild i samarbete med Scan.

Ingredienser

Portioner: 4
Tacoketchup
  • 1 dl ketchup
  • 3 msk spiskummin
Grillad melon
  • olja
  • salt
  • 1/2 grillad melon (urkärnad och skuren i klyftor)
  • 70 g ruccola
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 dl solroskärnor
Grillad korv
  • 480 g grillkorv bacon & ost
Lägg till i inköpslistan