Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Champinjonburgare med flatbread och pumpaaioli

Färdiga champinjonburgare får en smakkick av läcker pumpaaioli och krispig silverlökssallad. De spännande smakerna kompletterar och lyfter varandra. Flatbread gör burgaren matig och supergod!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pumpaaioli: Kärna ur, skala och dela pumpan i grova bitar. Pensla dem med oljan. Grilla pumpabitarna mjuka ca 15 minuter (eller rosta dem i 225°C varm ugn tills de är mjuka). Låt svalna något. Mixa pumpaköttet med äggulor pressad vitlök och olivolja. Smaksätt med några droppar citronsaft, salt och peppar.
  2. Silverlökssallad: Skala och skiva löken fint, gärna med en mandolin. Blanda löken ordentligt med vinäger och olja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Grilla champinjonburgarna enligt anvisningen på förpackningen. Grilla brödet tills det får fin färg.
  4. Ansa hjärtsalladen. Lossa bladen från varandra. Blanda salladen med löken.
  5. Servera champinjonburgarna med pumpaaioli, flatbread och löksallad.

För alla

Läs noga innehållet på champinjonburgaren och på flatbread.
Innehåller ägg och gluten. Fri från laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpaaioli
  • 900 g butternutpumpa
  • 1 msk olja (till pensling)
  • 2 äggulor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 citron
  • salt
  • svartpeppar
Silverlökssallad
  • 1 silverlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olja
  • 2 hjärtsalladshuvud
  • 4 champinjonburgare
  • 4 flatbread
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer