Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grillkorv med potatissallad

Grillkorv med hemmagjord potatissallad är en smarrig kombo som hela familjen enkelt kan tycka om. Själva salladen blandar du med potatis, majs och färsk gräslök. Krämigheten får du genom crème fraiche och pesto. En riktigt enkel rätt för fullspäckade dagar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och koka potatisen.
  2. Häll av majsen och låt rinna av. Hacka gräslöken.
  3. Grilla korven runt om ca 8 minuter.
  4. Blanda potatisen med majs och gräslök, vänd ner pesto och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera korven med potatissalladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och peston.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Klimatanpassa

Gör klimaträtt: byt ut grillkorven mot kycklingkorv. Detta leder till en 80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 150 g majskorn
  • 1 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 600 g grillkorv
  • 2 dl lätt crème fraiche
Att ha hemma
  • 1 dl pesto
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3123 kJ / 748 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer