UNDER 30 MIN | Medel

Grillad halloumisallad

Tillbehören är minst lika viktiga när det kommer till en lyckad grillmiddag. Den här grillade halloumisalladen med avokado och salladslök är ett perfekt komplement till dina övriga grillfavoriter, men även god som den är.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla halloumin hel och på alla sidor över medelhög värme tills den är mjuk.
  2. Skala, kärna ur och kvarta avokadorna och skölj salladslökarna. Grilla avokadobitarna och salladslökarna tills de fått en fin grillyta.
  3. Vinägrett: Vispa ihop kryddmix, olivolja och vitvinsvinäger.
  4. Lägg upp tomater, avokado och salladslök. Dela varje ost i sex bitar och lägg på salladen. Häll över vinägretten.
  5. Till servering: Skölj och hacka bladpersilja grovt. Toppa salladen med bladpersilja och klicka på crème fraiche.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och crème fraiche.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Tips

Lime och grillad spetskål tillsammans med din favoritsås är goda komplement på grillbuffén.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g halloumi
  • 2 avokador
  • 3 salladslökar
  • 10 körsbärstomater
Vinägrett
  • 1 kryddmix à 22 g (gärna rub, herbs)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
Till servering
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 dl crème fraiche

Näringsvärde
Per portion

Energi 2978 kJ / 712 kCal