Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grillad halloumiburgare med BBQ-lök

(100)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Den här goda halloumiburgaren går hem hos både vegetarianen och köttälskaren! Fyll den med grillad paprika, tomat och en smakrik BBQ-röra gjord på lök, majs och persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl bbq hickorysås (eller se recept nedan under steg 2)
  • 150 g majskorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 4 halloumiburgare
  • 2 stora tomater eller bifftomat (2 stora tomater motsvarar 1 bifftomat )
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt vinägern och låt den koka in.
  2. Hacka persiljan, vänd ner den, BBQ-såsen och avrunnen majs i lökfräset.
  3. Skala och riv vitlöken och blanda den med olivoljan. Pensla burgarna med vitlöksoljan.
  4. Skiva tomaten.
  5. Grilla burgarna och tomatskivorna.
  6. Servera halloumiburgarna i bröd med BBQ-lök, tomat och grillad paprika.

För alla

Kontrollera ingredienserna i BBQ-såsen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl. bröd.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2316 kJ / 556 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer