Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hickorygrillat laxspett med majs och avokadosalsa

Hickorygrillat laxspett med majs och avokadosalsa, en grillrätt du även kan göra i grillpanna eller ugn. Den rökiga laxen ackompanjeras väl av den fräscha salsan där söt majs, krämig avokado och matiga bönor samsas i en glad sång.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Häll av spadet från bönorna och majsen. Skölj bönorna.
  2. Blanda lök, kidneybönor, majs och tomatsalsa. Smaksätt med salt, peppar och limesaft. Dela avokadon, ta bort kärnan och skalet. Skär den i tärningar. Blanda ner den i salsan.
  3. Trä upp laxtärningarna på spetten. Stek eller grilla spetten i en stekpanna med olja, ca 1 minut/sida. Pensla med hickorysås under tiden.
  4. Servera laxspetten i tortillabröd med salsa, bakad potatis och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 burk tomatsalsa (à 300 g)
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 1 avokado
  • 500 g lax i tärningar
  • 4 träspett
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl hickorysås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3851 kJ / 924 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden