Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grillad halloumi med räkor

Räkor, basilika och rödlök blandas ihop och blir till en tilltalande välsmakande sallad. Halloumi som får vändas några varv på grillen i kombination med salladen är en höjdare och passar utsökt som förrätt eller tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och strimla rödlöken. Strimla basilikabladen. Häll av räkorna.
  2. Blanda rödlök, basilika, räkor, olivolja och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär halloumin i 1/2 cm-tjocka skivor. Stek eller grilla ostskivorna. Servera med räksalladen.

Tips

Halloumi är en cypriotisk ost gjord på fårmjölk. Den har en salt och syrlig smak med en lite seg konsistens som gör den lämplig att steka och grilla. Servera till grillad eller stekt fisk samt kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten rödlök
  • 8 basilikablad
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 paket halloumiost (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2467 kJ / 588 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden