Grillad halloumi med räkor
Räkor, basilika och rödlök blandas ihop och blir till en tilltalande välsmakande sallad. Halloumi som får vändas några varv på grillen i kombination med salladen är en höjdare och passar utsökt som förrätt eller tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
1 liten rödlök
8 basilikablad
1 burk räkor i lake (à 360 g)
1/2 dl olivolja
2 tsk citronjuice
1 paket halloumi (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2467 KJ / 588 kCal
Fett30.1 g
Kommentar
Jag är en stor älskare av halloumiosten så jag antar att det är en av anledningen till att jag gärna äter denna rätt. Själv brukar jag pannera osten i lite vetemjöl för att få en lite knaprig yta (för den som gillar pannering).
Mattias
2003-12-31