Grillad halloumi med räkor

Räkor, basilika och rödlök blandas ihop och blir till en tilltalande välsmakande sallad. Halloumi som får vändas några varv på grillen i kombination med salladen är en höjdare och passar utsökt som förrätt eller tillbehör.

Ingredienser
4 portioner
1 liten rödlök
8 basilikablad
1 burk räkor i lake (à 360 g)
1/2 dl olivolja
2 tsk citronjuice
1 paket halloumi (à 250 g)
Gör så här
Tips
Halloumi är en cypriotisk ost gjord på fårmjölk. Den har en salt och syrlig smak med
en lite seg konsistens som gör den lämplig att steka och grilla.
Servera till grillad eller stekt fisk samt kokt potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2467 KJ / 588 kCal
Fett0 g
Kommentar
Jag är en stor älskare av halloumiosten så jag antar att det är en av anledningen till att jag gärna äter denna rätt. Själv brukar jag pannera osten i lite vetemjöl för att få en lite knaprig yta (för den som gillar pannering).
Mattias
2003-12-31