Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Grillad halloumi i marinad

Den grillade halloumin är god att ätas precis som den är, men i detta recept piffas den upp ännu ett snäpp med en härlig marinad. Med smaker som vitlök, lime och soja blir det en mjuk smaksensation att lägga upp på grilltallriken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften.
  2. Rör samman vitlök, limeskal, limesaft och soja i en bunke. Bryt halloumin i 2 delar där den är vikt och blanda med marinaden och låt dra minst 30 minuter.
  3. Grilla på direkt värme till fin grillyta, lägg på den indirekta sidan av grillen och grilla under lock tills den är mjuk.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 msk limesaft)
  • 1 msk japansk soja
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1215 kJ / 291 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept