Grilloumi är en grekisk motsvarighet till den cypriotiska osten halloumi. Båda ostarna passar lika bra att steka som grilla och går snabbt att tillaga. Honung och lime ger sötma och syra till den salta grillosten som här toppar en sallad med avokado, tomater och ruccola. Fint som snabb förrätt eller på grillbuffén.
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd låglaktoshalloumi.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Redaktionen
2017-08-30Hej Ingerun! Det är svårt att säga exakt grill/stektid per sida då temperaturen på grillen eller stekpannan och tjockleken på skivorna spelar in. Med en medelvarm grill eller stekpanna och 1 cm tjocka skivor skulle vi rekommandera att tillaga osten ca 1 minut per sida. Hälsningar Michelle
Ingerun
2017-08-24Jag har tyvärr ingen aning om temperaturer eller grilltid.