Grilloumi med honung och lime
Grilloumi är en grekisk motsvarighet till den cypriotiska osten halloumi. Båda ostarna passar lika bra att steka som grilla och går snabbt att tillaga. Honung och lime ger sötma och syra till den salta grillosten som här toppar en sallad med avokado, tomater och ruccola. Fint som snabb förrätt eller på grillbuffén.
Ingredienser
4 portioner
200 g grilloumi- eller halloumi
1 msk flytande honung
1 lime
250 g körsbärstomater
1 avokado
65 g rucolasallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi955 KJ / 229 kCal
Fett15.3 g
Kolhydrater10.9 g
Protein11.1 g
Kommentarer
Hej Ingerun! Det är svårt att säga exakt grill/stektid per sida då temperaturen på grillen eller stekpannan och tjockleken på skivorna spelar in. Med en medelvarm grill eller stekpanna och 1 cm tjocka skivor skulle vi rekommandera att tillaga osten ca 1 minut per sida. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-08-30Jag har tyvärr ingen aning om temperaturer eller grilltid.
Ingerun
2017-08-24