Grilloumi med honung och lime

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
2
Grilloumi med honung och lime

Grilloumi är en grekisk motsvarighet till den cypriotiska osten halloumi. Båda ostarna passar lika bra att steka som grilla och går snabbt att tillaga. Honung och lime ger sötma och syra till den salta grillosten som här toppar en sallad med avokado, tomater och ruccola. Fint som snabb förrätt eller på grillbuffén.

Grilloumi med honung och lime

Ingredienser

4 portioner
200 g grilloumi- eller halloumi
1 msk flytande honung
1 lime
250 g körsbärstomater
1 avokado
65 g rucolasallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Hej Ingerun! Det är svårt att säga exakt grill/stektid per sida då temperaturen på grillen eller stekpannan och tjockleken på skivorna spelar in. Med en medelvarm grill eller stekpanna och 1 cm tjocka skivor skulle vi rekommandera att tillaga osten ca 1 minut per sida. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-08-30

Jag har tyvärr ingen aning om temperaturer eller grilltid.

Ingerun

2017-08-24

Näringsvärde per portion

Energi955 KJ / 229 kCal
Fett15.3 g
Kolhydrater10.9 g
Protein11.1 g

Testa liknande recept

Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumisallad
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumifyllda tortillas
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsallad med ruccola
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumi med foliebakad lök, honung och citron
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumisallad med honungsdressing
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga