Grilloumi med honung och lime

25
2
Grilloumi med honung och lime

Grilloumi är en grekisk motsvarighet till den cypriotiska osten halloumi. Båda ostarna passar lika bra att steka som grilla och går snabbt att tillaga. Honung och lime ger sötma och syra till den salta grillosten som här toppar en sallad med avokado, tomater och ruccola. Fint som snabb förrätt eller på grillbuffén.

Grilloumi med honung och lime

Ingredienser

4 portioner
200 g grilloumi- eller halloumi
1 msk flytande honung
1 lime
250 g körsbärstomater
1 avokado
65 g rucolasallad

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd låglaktoshalloumi.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Redaktionen

2017-08-30

Hej Ingerun! Det är svårt att säga exakt grill/stektid per sida då temperaturen på grillen eller stekpannan och tjockleken på skivorna spelar in. Med en medelvarm grill eller stekpanna och 1 cm tjocka skivor skulle vi rekommandera att tillaga osten ca 1 minut per sida. Hälsningar Michelle

Ingerun

2017-08-24

Jag har tyvärr ingen aning om temperaturer eller grilltid.

Näringsvärde per portion

Energi 955 KJ / 229 kCal
Fett 15.3 g
Kolhydrater 10.9 g
Protein 11.1 g
Läs mer om näringsvärden