Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grilloumi med honung och lime

Grilloumi är en grekisk motsvarighet till den cypriotiska osten halloumi. Båda ostarna passar lika bra att steka som grilla och går snabbt att tillaga. Honung och lime ger sötma och syra till den salta grillosten som här toppar en sallad med avokado, tomater och ruccola. Fint som snabb förrätt eller på grillbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva osten i ca 1 cm tjocka skivor och grilla eller stek den på medelvärme, ca 1 min per sida.
  2. Blanda honung, rivet skal och pressad juice från limen och pensla på de varma ostskivorna.
  3. Dela tomaterna och kärna, gröp ur och skiva avokadon.
  4. Blanda salladen med tomat och avokado, lägg på osten och ringla över det sista av honung/lime marinaden.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd låglaktoshalloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g grilloumi- eller halloumiost
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 avokado
  • 65 g ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 955 kJ / 229 kCal