Grynssallad med rostad paprika och grillost
En vegorätt står på menyn, bestående av en fräsch grynsallad på massa smarrigheter som serveras med stekt grillost. Som pricken över I:et rörs också en yoghurt ihop – det perfekta tillbehöret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022
Ingredienser
4 portioner
Grynsallad
1 förp kokta kikärtor à 380 g (hälften används till yoghurten)
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 knippe färsk rödlök
1 msk olja
salt
peppar
4 port kvarngryn
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
65 g babyspenat
Kikärtsyoghurt
kikärtor (från grynsalladen, se steg 2)
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
2 förp grillost (à 200 g)
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3337 KJ / 796 kCal
Fett52 g
Salt4.9 g
Kolhydrater47 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer