Grynssallad med rostad paprika och grillost

1
0
Grynssallad med rostad paprika och grillost

En vegorätt står på menyn, bestående av en fräsch grynsallad på massa smarrigheter som serveras med stekt grillost. Som pricken över I:et rörs också en yoghurt ihop – det perfekta tillbehöret.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Grynssallad med rostad paprika och grillost

Ingredienser

4 portioner

Grynsallad

1 förp kokta kikärtor à 380 g (hälften används till yoghurten)
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 knippe färsk rödlök
1 msk olja
salt
peppar
4 port kvarngryn
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
65 g babyspenat

Kikärtsyoghurt

kikärtor (från grynsalladen, se steg 2)
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
2 förp grillost (à 200 g)
2 tsk olja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut gryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3337 KJ / 796 kCal
Fett 52 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 47 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden