Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad
![Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246822/cf_259/grillad_flaskytterfilé_med_risoni_och_primorsallad.jpg)
Grillad fläskytterfilé som kryddas med härligt goda kryddor och därmed kommer att smaka supergott. Servera gärna med det fräscha tillbehöret risoni med grönsaker och getost.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
![Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246822/cf_259/grillad_flaskytterfilé_med_risoni_och_primorsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk citronpeppar
1 msk matolja
600 g fläskytterfilé i bit (benfri kotlett)
salt
svartpeppar
Risoni
2 1/2 dl risoni
2 1/2 dl mellangrädde
200 g getost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 g gröna färska sparrisar
1/3 bit sommarvitkål (à ca 200 g)
4 salladslökar
1 förp kronärtskocksbottnar (à ca 390 g)
3 msk olivolja
1 förp körsbärstomater (à ca 250 g)
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risoni mot ris.
Gör äggfri: byt ut risoni mot ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3866 KJ / 925 kCal
Fett49 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein55 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och lätt att tillaga!
Madelene
2023-07-09Bästa vår- och sommarreceptet! Den är inte alls svår att göra, tvärtom - det är hur enkelt som helst!
Maria
2019-04-17Mmm, jättegott. Vi har både grillat och gjort fläskfilén i ugnen. Berättade inte för barnen att det var både getost och kronärtskocka i (min mans barn är MYCKET skeptiska till nya smaker). De åt med största välbehag. Risonin blir krämig och fin....
Ann
2008-02-07