Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad

22
2
Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad

När du tillagar det här sagolika receptet sätts dina kockkunskaper på prov. Fläskytterfilén gnids in med starka kryddor innan det grillas och ackompanjeras med en briljant getost- och primörrisoni.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad

Ingredienser

4 portioner
1 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk citronpeppar
1 msk matolja
600 g fläskytterfilé i bit (benfri kotlett)
salt
svartpeppar

Risoni

2 1/2 dl risoni
2 1/2 dl mellangrädde
200 g getost
1/2 tsk salt
1 krm peppar
10 gröna sparrisar
1/3 bit sommarkål (ca 200 g)
4 salladslökar
1 förp kronärtskocksbottnar (à ca 390 g)
3 msk olivolja
1 förp körsbärstomater (à ca 250 g)

För alla

Rätten innehåller glutan, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: välj kokt ris eller glutenfri specialpasta i stället för risoni.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i risonin och byt ev till kokt ris.
Gör mjölkfri: välj tofu istället fär getost. Använd mjölkfritt alternativ från Oatly eller Beneviva i stället för grädde. Kontrollera innehållet i risonin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Maria

2019-04-17

Bästa vår- och sommarreceptet! Den är inte alls svår att göra, tvärtom - det är hur enkelt som helst!

Ann

2008-02-07

Mmm, jättegott. Vi har både grillat och gjort fläskfilén i ugnen. Berättade inte för barnen att det var både getost och kronärtskocka i (min mans barn är MYCKET skeptiska till nya smaker). De åt med största välbehag. Risonin blir krämig och fin....

Näringsvärde per portion

Energi 2650 KJ / 630 kCal
Fett 28 g
Läs mer om näringsvärden