Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad
Grillad fläskytterfilé som kryddas med härligt goda kryddor och därmed kommer att smaka supergott. Servera gärna med det fräscha tillbehöret risoni med grönsaker och getost.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk citronpeppar
1 msk matolja
600 g fläskytterfilé i bit (benfri kotlett)
salt
svartpeppar
Risoni
2 1/2 dl risoni
2 1/2 dl mellangrädde
200 g getost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 g gröna färska sparrisar
1/3 bit sommarvitkål (à ca 200 g)
4 salladslökar
1 förp kronärtskocksbottnar (à ca 390 g)
3 msk olivolja
1 förp körsbärstomater (à ca 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3866 KJ / 925 kCal
Fett49 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein55 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och lätt att tillaga!
Madelene
2023-07-09Bästa vår- och sommarreceptet! Den är inte alls svår att göra, tvärtom - det är hur enkelt som helst!
Maria
2019-04-17Mmm, jättegott. Vi har både grillat och gjort fläskfilén i ugnen. Berättade inte för barnen att det var både getost och kronärtskocka i (min mans barn är MYCKET skeptiska till nya smaker). De åt med största välbehag. Risonin blir krämig och fin....
Ann
2008-02-07