Marinerade grillspett med vitlöksbönor

17
3
Marinerade grillspett med vitlöksbönor

Dessa saftiga, citrusmarinerade grillspett är helt underbart goda tillsammans med de frästa vitlöksbönorna. Några tomater ger både fin färg och söt smak till din kötträtt som serveras med färskt focacciabröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Marinerade grillspett med vitlöksbönor

Ingredienser

4 portioner
500 - 550 g fläskytterfilé (eller fläskfilé)
2 apelsiner

Marinad

färskpressad juice av 1/2 apelsin (juicen av 1/2 apelsin motsvarar 3/4 dl)
1 msk japansk soja
1 msk honung
2 krm pepparmix

Vitlöksbönor

2 - 3 vitlöksklyftor
500 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
1/2 dl solrosfrön
olivolja
1 påse spenat (à 70 g)
250 g körsbärstomater
salt och peppar

För alla

Fri från gluten om lämpligt bröd används. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Redaktionen

2009-06-10

Manne Didehvar: Köttet smakade inte så mycket första gången. Kändes lite tråkigt även om salladen var nyttig och god. Andra gången fyllde jag köttet med färsk hackad timjan, soltorkad tomat, vitlök, fetaost och kryddor. Jag penslade köttet med marinaden och lindade det i jägarbacon. Det nya receptet gick verkligen hem hos familjen! Betyg 4,9

Redaktionen

2009-06-10

Sara Gollert: Jättegott och enkelt! Marinaden var god men köttet skulle behöva marineras längre så att smaken kommer fram. Andra gången använde jag samma marinad men bytte ut köttet mot laxfiléer som tillagades i ugnen. Jag halverade tomaterna och stekte dem i vitlök och olivolja innan resten av tillbehören hamnade i pannan. Bönorna blev krispigare och grönsakerna smakade mer! Betyg 4,7

Redaktionen

2009-06-10

Malin Hagman: Receptet var lite trist så det blev medelbetyg från både barnen och mig. Salladen med vitlöksbönorna var dock saftig och god. Vid andra provlagningen använde jag fläskfilé med gott resultat. Jag serverade med ris och en liten sås på crème fraiche och vitlök. Egentligen behövdes inte såsen eftersom salladen är saftig, men det är trevligt med tillbehör. Betyg 3,4