Marinerade grillspett med vitlöksbönor
Dessa saftiga, citrusmarinerade grillspett är helt underbart goda tillsammans med de frästa vitlöksbönorna. Några tomater ger både fin färg och söt smak till din kötträtt som serveras med färskt focacciabröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
4 portioner
500 - 550 g fläskytterfilé (eller fläskfilé)
2 apelsiner
Marinad
färskpressad juice av 1/2 apelsin (juicen av 1/2 apelsin motsvarar 3/4 dl)
1 msk japansk soja
1 msk honung
2 krm pepparmix
Vitlöksbönor
2 - 3 vitlöksklyftor
500 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
1/2 dl solrosfrön
olivolja
1 påse spenat (à 70 g)
250 g körsbärstomater
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Manne Didehvar: Köttet smakade inte så mycket första gången. Kändes lite tråkigt även om salladen var nyttig och god. Andra gången fyllde jag köttet med färsk hackad timjan, soltorkad tomat, vitlök, fetaost och kryddor. Jag penslade köttet med marinaden och lindade det i jägarbacon. Det nya receptet gick verkligen hem hos familjen! Betyg 4,9
Redaktionen
2009-06-10Sara Gollert: Jättegott och enkelt! Marinaden var god men köttet skulle behöva marineras längre så att smaken kommer fram. Andra gången använde jag samma marinad men bytte ut köttet mot laxfiléer som tillagades i ugnen. Jag halverade tomaterna och stekte dem i vitlök och olivolja innan resten av tillbehören hamnade i pannan. Bönorna blev krispigare och grönsakerna smakade mer! Betyg 4,7
Redaktionen
2009-06-10Malin Hagman: Receptet var lite trist så det blev medelbetyg från både barnen och mig. Salladen med vitlöksbönorna var dock saftig och god. Vid andra provlagningen använde jag fläskfilé med gott resultat. Jag serverade med ris och en liten sås på crème fraiche och vitlök. Egentligen behövdes inte såsen eftersom salladen är saftig, men det är trevligt med tillbehör. Betyg 3,4
Redaktionen
2009-06-10