Grillad fläskfilé med krämig sallad
Grillad fläskfilé med krämig sallad är en komplett och rejäl middagsrätt. Den krämiga salladen gör du med härlig ädelost, solrosfrön och körsbärstomater. Potatis kokad i dill passar perfekt till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
700 g fläskfilé
800 g färskpotatis
1 knippe dill
1 krm salt
1 krm peppar
Marinad
1/2 dl HP-sås
1/2 dl olivolja
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
Sallad
1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
250 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
1 bit kvibille ädelost (à 140 g)
1 grönsalladshuvud
1 dl rostade salta solrosfrön
Dressing
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott, men vi la i potatisen i salladen när den var lite ljummen, det blev ännu bättre då!
Miriam
2007-09-26En riktigt god rätt. Uteslöt dock ädelosten i salladen. Använde köttermometer när vi grillade, den blev perfekt. Prövade att använda marinden till kyckling filé. Det smakade också bra. Kommer göra detta igen, många gånger.
Cheree
2007-06-24Fläskfilèn får högst två hattar. Betyget 5 hattar beror på ett feltryck. Salladen däremot var mycket god, speciellt efter att ha stått i kylskåpet över en natt. Den förtjänar fem hattar
Lena
2007-06-17