Grillad fläskfilé med krämig sallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad fläskfilé med krämig sallad

Grillad fläskfilé med krämig sallad är en komplett och rejäl middagsrätt. Den krämiga salladen gör du med härlig ädelost, solrosfrön och körsbärstomater. Potatis kokad i dill passar perfekt till.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa fläskfilén fri från hinnor.
  2. Marinad: Rör samman marinaden. Låt köttet marinera ca 1 timme.
  3. Skrubba potatisen och koka med dill.
  4. Sallad: Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål. Smula ner osten. Plocka, skölj och låt salladen rinna av. Riv salladen i mindre bitar och lägg i skålen. Strö över solrosfrön.
  5. Dressing: Rör ihop crème fraiche, olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd ner dressingen i salladen.
  6. Ta upp fläskfilén ur marinaden. Tillsätt salt och  peppar. Grilla den runt om i 10-20 minuter tills den är genomstekt. Servera med den krämiga salladen och färskpotatis.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i HP-såsen, den innehåller oftast rågmjöl, ersätt den i så fall med sojasås och smaksätt t ex med lite ingefära och tomatpuré.
Gör laktosfri: ersätt ädelosten mot laktosfritt alternativ, ex laktosfri färskost. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ, ex mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g fläskfilé
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Marinad
  • 1/2 dl HP-sås
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Sallad
  • 1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
  • 250 g frysta, tinade haricots verts
  • 1 bit kvibille ädelost (à 140 g)
  • 1 grönsalladshuvud
  • 1 dl rostade salta solrosfrön
Dressing
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan