Grillad fläskfilé med krämig sallad

10
3
Grillad fläskfilé med krämig sallad

Grillad fläskfilé med krämig sallad är en komplett och rejäl middagsrätt. Den krämiga salladen gör du med härlig ädelost, solrosfrön och körsbärstomater. Potatis kokad i dill passar perfekt till.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Grillad fläskfilé med krämig sallad

Ingredienser

4 portioner
700 g fläskfilé
800 g färskpotatis
1 knippe dill
1 krm salt
1 krm peppar

Marinad

1/2 dl HP-sås
1/2 dl olivolja
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta

Sallad

1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
250 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
1 bit kvibille ädelost (à 140 g)
1 grönsalladshuvud
1 dl rostade salta solrosfrön

Dressing

1 1/2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i HP-såsen, den innehåller oftast rågmjöl, ersätt den i så fall med sojasås och smaksätt t ex med lite ingefära och tomatpuré.
Gör laktosfri: ersätt ädelosten mot laktosfritt alternativ, ex laktosfri färskost. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ, ex mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Miriam

2007-09-26

Supergott, men vi la i potatisen i salladen när den var lite ljummen, det blev ännu bättre då!

Cheree

2007-06-24

En riktigt god rätt. Uteslöt dock ädelosten i salladen. Använde köttermometer när vi grillade, den blev perfekt. Prövade att använda marinden till kyckling filé. Det smakade också bra. Kommer göra detta igen, många gånger.

Lena

2007-06-17

Fläskfilèn får högst två hattar. Betyget 5 hattar beror på ett feltryck. Salladen däremot var mycket god, speciellt efter att ha stått i kylskåpet över en natt. Den förtjänar fem hattar