Grillad fläskfilé med krämig sallad
Grillad fläskfilé med krämig sallad är en komplett och rejäl middagsrätt. Den krämiga salladen gör du med härlig ädelost, solrosfrön och körsbärstomater. Potatis kokad i dill passar perfekt till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
700 g fläskfilé
800 g färskpotatis
1 knippe dill
1 krm salt
1 krm peppar
Marinad
1/2 dl HP-sås
1/2 dl olivolja
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
Sallad
1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
250 g frysta, tinade haricots verts (bönor)
1 bit kvibille ädelost (à 140 g)
1 grönsalladshuvud
1 dl rostade salta solrosfrön
Dressing
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i HP-såsen, den innehåller oftast rågmjöl, ersätt den i så fall med sojasås och smaksätt t ex med lite ingefära och tomatpuré.
Gör laktosfri: ersätt ädelosten mot laktosfritt alternativ, ex laktosfri färskost. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ, ex mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott, men vi la i potatisen i salladen när den var lite ljummen, det blev ännu bättre då!
Miriam
2007-09-26En riktigt god rätt. Uteslöt dock ädelosten i salladen. Använde köttermometer när vi grillade, den blev perfekt. Prövade att använda marinden till kyckling filé. Det smakade också bra. Kommer göra detta igen, många gånger.
Cheree
2007-06-24Fläskfilèn får högst två hattar. Betyget 5 hattar beror på ett feltryck. Salladen däremot var mycket god, speciellt efter att ha stått i kylskåpet över en natt. Den förtjänar fem hattar
Lena
2007-06-17