Grillad fläskfilé med cajun-feeling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad fläskfilé med cajun-feeling

Grillad fläskfilé med cajun-feeling är en härlig kötträtt med het kryddning. Fajita kryddmix, lime och barbequesås ger god smak till köttet. Du grillar fläskfilén tills köttet fått fin yta.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa och skär bort hinnorna från fläskfiléerna. Gnid in dem med fajitakrydda.
  3. Lägg filéerna i en stekpåse. Rör ihop pressad limejuice och bbq-sås och häll det i påsen. "Massera" försiktigt in såsen i fläskfiléerna.
  4. Förslut stekpåsen enligt anvisning. Låt gärna marinera i kylskåpet över natten.
  5. Lägg stekpåsen på mellersta falsen och ugnsstek i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något. Lägg stekpåsen på ett fat och förvara i kylen.
  6. Ta ut fläskfiléerna ur påsen vid serveringstillfället och värm dem runt om på grillen ca 10 minuter eller tills de fått vacker grillyta.
  7. Skiva upp köttet i generösa skivor och servera med chimichurri, och ciabattabröd. Se recept Chimichurri.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg. Men kontrollera innehållet i kryddblandningen och grillsåsen och välj bröd till som passar respektive allergi.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 fläskfiléer (à 660 g)
  • 3 msk fajita kryddmix
  • 1 lime
  • 2 dl rökig barbequesås
  • 1 stekpåse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1017 kJ / 243 kCal
Läs mer om näringsvärden