Chimichurri

Prova vårt recept på klassisk chimichurri – en smakrik sås eller marinad med ursprung i Sydamerika som du gör genom att blanda persilja, chili, olivolja, lök och syrlig citronjuice. Chimichurrin är god som marinad till grillat kött, eller som tillbehör till kött eller fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Ingredienser
8 portioner
2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor)
1 dl olivolja
1/2 dl citronjuice
3 msk finhackad schalottenlök
1 tsk finhackad vitlök
1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
1 1/2 krm salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Chimichurrin håller ca 2-3 dagar i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi447 KJ / 107 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater1 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Väldigt gott, behöver dock betydligt mer vitlök och charlottenlök.
Anders
2023-07-21Fantastiskt gott. Vill gärna ha i koriander med
Nina
2023-07-09Kan man lägga i allt kött i chimichurrin, t.ex. dagen för marinering och sedan då köttet tillagats, äta samma chimichurri till maten som varit marinad?
Sture
2023-05-06Hej Sture! Nej det skulle vi inte rekommendera. Bättre är att du tar undan lite av chimmichurrin som du använder som tillbehör/sås till köttet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-10