Chimichurri

78
8
Chimichurri

Prova vårt recept på klassisk chimichurri – en smakrik sås eller marinad med ursprung i Sydamerika som du gör genom att blanda persilja, chili, olivolja, lök och syrlig citronjuice. Chimichurrin är god som marinad till grillat kött, eller som tillbehör till kött eller fisk.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Chimichurri

Ingredienser

8 portioner
2 dl
finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor)
1 dl
olivolja
1/2 dl
citronjuice
3 msk
finhackad schalottenlök
1 tsk
finhackad vitlök
1 tsk
chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
1 1/2 krm
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Chimichurrin håller ca 2-3 dagar i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Fia

2021-04-23

Har höga förhoppningar på detta recept hade tänkt marinera kotletter i lite av det. I receptet står det 1 st vitlök nu bara antog jag att det menades en klyfta vitlök så jag tog 2 för i detta hus älskar vi vitlök. Eller har jag fel ska det vara en hel vitlök?. För isf har jag varit otroligt snål😅. Sen av totala mängden att döma så får jag inte ihop hur detta ska va för 8 portioner. Känns som det vart så lite.

Redaktionen ICAse

2021-04-23

Hej Fia! Undrar om du blandat ihop detta recept med något annat för här i receptet står det 1 tsk finhackad vitlök. Men två vitlöksklyftor var nog ett bra beslut men visst om ni älskar vitlök så ös på med mer :) Angående mängden så är den tänkt som ett tillbehör eller marinad och då beror det ju på hur stora kött- eller fiskbitar du marinerar om det räcker till 8 port eller inte. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Marika

2021-01-28

Har blivit tokig i chimichurri! Äter det till - och på allt! Tips! Väldigt gott på hummus som pålägg!

Adam

2020-12-21

Kanonrecept! hackar också i några färska chilis för hetta.

Näringsvärde per portion

Energi 447 KJ / 107 kCal
Fett 11 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 1 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept