Chimichurri

162
13
Chimichurri

Prova vårt recept på klassisk chimichurri – en smakrik sås eller marinad med ursprung i Sydamerika som du gör genom att blanda persilja, chili, olivolja, lök och syrlig citronjuice. Chimichurrin är god som marinad till grillat kött, eller som tillbehör till kött eller fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Chimichurri

Ingredienser

8 portioner
2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor)
1 dl olivolja
1/2 dl citronjuice
3 msk finhackad schalottenlök
1 tsk finhackad vitlök
1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
1 1/2 krm salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Chimichurrin håller ca 2-3 dagar i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

162

Kommentarer

Anna

2022-07-23

Jättegott till grillat. Tonfisk och flankstek är favoriterna till chimichurri. Fräscht och somrigt!

Lisa

2022-06-04

Mums

Urban

2021-07-10

Mycket gott, passar till grillat. Snåla inte med chilin.

Näringsvärde per portion

Energi 447 KJ / 107 kCal
Fett 11 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 1 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden