Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Chimichurri

Chimichurri är en grann spännande marinad med ursprung i Sydamerika som du använder för att göra steken saftig och smakfull. Du blandar snabbt ihop persilja, chili, olivolja, lök och syrlig citronjuice. Chimichurrin är även god som tillbehör till kött eller fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop persilja, olivolja, citronjuice, schalottenlök, vitlök och chiliflakes i en skål. Smaka av med salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor)
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl citronjuice
  • 3 msk finhackad schalottenlök
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
  • 1 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 385 kJ / 92 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer