Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Thailändsk fläskfilé med ingefära

Bjud dina gäster på äkta thailändsk fläskfilé med ingefära! Låt köttet ligga över natten i den härliga marinaden och grilla sedan under lock så det får en härlig barbequesmak. Pensla regelbundet på mer marinad under grillningen. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med marinaden. Blanda soja, vinäger, olja, ingefära, vitlök och peppar i en skål. Lägg fläskfiléerna i dubbla plastpåsar (i USA använder man ofta en stor påse med dragkedja). Häll i hälften av marinaden och förslut påsen.
  2. Marinera i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten.
  3. Tänd grillen och lägg på locket. Barbequegrilla filéerna i 2-3 timmar i 110°C. Pensla med marinad varje halvtimme.

För alla

Thailändsk fläskfilé med ingefära är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 hela fläskfiléer
Marinad
  • 1 dl soja
  • 1 dl vinäger
  • 1 dl olja
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk peppar
Lägg till i inköpslistan