Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad fläskfilé med melonsallad och fetaost

Grillad fläskfilé med en läskande frisk melonsallad med fetaost, rostade pinjenötter och svarta oliver är en fantastisk sommarmiddag. Rätten gör sig ännu bättre tillsammans med rostad eller kokt färskpotatis och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna och låt dem svalna. Grovstrimla salladen och lägg den på ett stort fat.
  2. Skär bort skalet på melonen. Dela, kärna ur och skär melonen i 2 cm stora tärningar. Fördela melontärningarna över salladen. Smula över fetaosten och strö över oliverna.
  3. Blanda vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ringla över dressingen och strö pinjenötterna över salladen precis före servering.
  4. Fläskfilé: Krydda fläskfilén med salt och peppar och grilla den hel med indirekt grillning under lock 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 70˚C.
  5. Skiva fläskfilén och servera med salladen, rostad eller kokt färskpotatis och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
Melonsallad
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kruka plocksallat eller blandad sallad (1 kruka motsvarar 1 påse blandad sallad)
  • 700 g vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info