Grillad fläskfilé med melonsallad och fetaost
Grillad fläskfilé med en läskande frisk melonsallad med fetaost, rostade pinjenötter och svarta oliver är en fantastisk sommarmiddag. Rätten gör sig ännu bättre tillsammans med rostad eller kokt färskpotatis och bröd.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
salt
peppar
Melonsallad
2 msk pinjenötter
1 kruka plocksallat eller blandad sallad (1 kruka motsvarar 1 påse blandad sallad)
700 g vattenmelon
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Är mm
Anna-lena
2024-08-13Räkor kanske bara behöver 65 grader med fläsk blir bäst vid 70
Anders
2015-05-22Fläskfilen blev för torr, för hög värme borde räka med 65g. Melonsalladen gjorde att det blev 3 i betyg.
Claes
2013-09-22