Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad falukorv med färskpotatissallad

Vem har sagt att falukorven inte kan läggas på grillen en vardagskväll på sommaren? Visst går det utmärkt. Till den grillade korven serveras potatissallad av färskpotatis, rädisor, rödlök och vinägrett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skölj och dela rädisorna i halvor. Skala och strimla löken.
  3. Vispa ihop senap, vinäger, vatten, olja och dill i en stor skål.
  4. Dela potatisen i halvor rakt ner i dressingskålen. Blanda ner rädisor och lök. Smaka av potatissalladen med salt och peppar.
  5. Skär korven i lite tjockare skivor. Grilla eller stek korven.
  6. Servera korven med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 1 knippe rädisor (1 knippe motsvarar ca 12 st)
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 500 g falukorv
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2543 kJ / 561 kCal