Saltinbakad wasabi- och sesamlax med grillad broccoli

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Saltinbakad wasabi- och sesamlax med grillad broccoli

Genom att saltinbaka laxen blir den riktigt mjäll och saftig. Wasabi- och sesamkryddan ger en spännande smak. Det är viktigt att laxfilén har skinnet kvar, det fungerar som en barriär som släpper igenom just lagom mycket sälta. Vitlöksstekt broccoli är mums till!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Saltinbakad wasabi- och sesamlax med grillad broccoli

Ingredienser

8 portioner
2   mittbitar av laxfilé med skinn (à ca 1 kg)
1/2 dl  wasabi and sesame (färdig kryddblandning)
1 kg  grovsalt
1 dl  vetemjöl
2   äggvitor
1 dl  vatten
500 g  broccoli
3 msk  olivolja
3 msk  finskivad vitlök
1 krm  salt

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wasabimajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Örtsås med wasabi
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het mangosalsa
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitlöksdressing
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga