Grillad auberginegryta
Vill du laga mer mat med grönsaker? Här har du en smakrik lakto-ovo vegetarisk gryta med grillad aubergine, ägg, vitlök och krossade tomater. Resultatet? En mild gryta med söta inslag, supergott! Garnera med persilja och servera med crème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
3 auberginer
1 gul lök
5 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
400 g krossade tomater
1 tsk salt
1/2 tsk malen gurkmeja
1/2 tsk svartpeppar
4 ägg
1/2 dl hackad färsk persilja
1 dl crème fraiche tomat & basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1092 KJ / 261 kCal
Fett16 g
Salt2.34 g
Kolhydrater15 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Okej gryta. Hade gärna kryddat upp den ned någon oregano eller dyligt. Vidare förstod vi oss inte på äggen. - Skulle det bli som omelett, eller? Något crunch hade satt pricken öcer i.
Irina
2019-05-05Hej Irina! Nej, det ska inte bli en omelett. Ägget ska bara lätt röras ner i grytan. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-05-06