UNDER 15 MIN |

Grillad pak choi och grön sparris

Den asiatiska kålsorten pak choi är fantastisk att lägga på grillen och tillsammans med grillad grön sparris har du ett mycket gott tillbehör till din grillmiddag. Rostade solroskärnor på toppen ger lite crunch och en nötig smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna.
  2. Skär bort ca 2 cm av botten på sparrisen. Skala nedre delen av sparrisen om de är tjocka. Ansa och dela pak choien på längden.
  3. Pensla grönsakerna med olja och krydda med salt och peppar. 
  4. Grilla pak choi och sparris över glöden 2-3 minuter, vänd dem då och då. 
  5. Lägg de grillade grönsakerna på ett fat och strö över solrosfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl solrosfrön
  • 500 g färsk grön sparris
  • 2 pak choi
  • 3 msk olja
  • salt
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 997 kJ / 239 kCal