Grekisk sallad med feta och oliver

15
0 Klimatsmart
Grekisk sallad med feta och oliver

Otroligt gott, och väldigt lättlagat! Den kokta potatisen serveras ihop med de hackade grönsakerna, och äts ihop med det ugnsgräddade brödet. Fetaosten smulas sedan över, och man kan inte rå för att vilja ha påfyllning!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018

Grekisk sallad med feta och oliver

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
1
grön paprika
1
gurka
1
rödlök
1
förp gröna oliver (à 290 g)
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1
kruka oregano
3 msk
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
1
förp minibaguetter (bake off)
150 g
fetaost

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3025 KJ / 721 kCal
Fett 25 g
Salt 4.2 g
Kolhydrater 95 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept