Grekisk sallad med feta och oliver

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
0
Grekisk sallad med feta och oliver

Otroligt gott, och väldigt lättlagat! Den kokta potatisen serveras ihop med de hackade grönsakerna, och äts ihop med det ugnsgräddade brödet. Fetaosten smulas sedan över, och man kan inte rå för att vilja ha påfyllning!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018

Grekisk sallad med feta och oliver

Ingredienser

4 portioner
900 g  delikatesspotatis
1   grön paprika
1   gurka
1   rödlök
1   förp gröna oliver (à 290 g)
1   förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1   kruka oregano
3 msk  olivolja
2 msk  rödvinsvinäger
salt
peppar
1   förp minibaguetter (bake off)
150 g  fetaost

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3025 KJ / 721 kCal
Fett25 g
Salt4.2 g
Kolhydrater95 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spansk potatissallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med vita bönor
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig löksallad med feta och mynta
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grekisk sallad
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lammkorv med potatis- och kronärtskockssallad 
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga