Grekisk sallad med feta och oliver
Otroligt gott, och väldigt lättlagat! Den kokta potatisen serveras ihop med de hackade grönsakerna, och äts ihop med det ugnsgräddade brödet. Fetaosten smulas sedan över, och man kan inte rå för att vilja ha påfyllning!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1 grön paprika
1 gurka
1 rödlök
1 förp gröna oliver (à 290 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 kruka oregano
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
1 förp minibaguetter (bake off)
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3025 KJ / 721 kCal
Fett25 g
Salt4.2 g
Kolhydrater95 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer