UNDER 30 MIN | Medel

Grekisk sallad med oreganorostad potatis

En grekisk sallad går snabbt att göra och dessutom blir den smakrik och färgglad! Allt man letar i en rätt. Här äts den med oreganorostad potatis för att få in lite extra tuggmotstånd, samt med en surdegsbaguette. Smaklig sallad önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med olja, salt, peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 25 minuter.
  3. Grädda brödet i 10 minuter på potatisplåten.
  4. Sallad: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Låt oliverna rinna av i samma durkslag.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skär tomaterna och gurkan i stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Blanda potatisen och grönsakerna med olivolja, vinäger och oregano.
  6. Bryt fetaosten i bitar och strö över grönsakerna.
  7. Servera salladen med baguetten.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Tips

Dela den ogräddade baguetten och strö över lite riven ost och gratinera i ugnen i 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 surdegsbaguette (à 250 g)
Sallad
  • 380 g stora kokta vita bönor
  • 1 dl svarta oliver (urkärnade)
  • 1 grön paprika
  • 2 bifftomater
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk oregano
  • 130 g fetaost

Näringsvärde
Per portion

Energi 2370 kJ / 571 kCal