Grekisk sallad med oreganorostad potatis
En grekisk sallad går snabbt att göra och dessutom blir den smakrik och färgglad! Allt man letar i en rätt. Här äts den med oreganorostad potatis för att få in lite extra tuggmotstånd, samt med en surdegsbaguette. Smaklig sallad önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
1 surdegsbaguette (à 250 g)
Sallad
380 g stora kokta vita bönor
1 dl svarta oliver (urkärnade)
1 grön paprika
2 bifftomater
1 gurka
1 rödlök
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk oregano
130 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 571 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater77 g
Protein19 g
Kommentarer
Jag hade även i grillad kyckling då ena barnet i familjen inte brukar gilla potatis men åt gladeligen alltihop av detta recept, riktig hit!
Emelie
2020-06-02Vilken härlig sallad! Greppet att servera grönsakerna med ugnsbakad potatis var genialt. Örterna i Fetaosten gav den verklig mersmak. Men som vanligt i vår butik så får vi alltid fel bröd än vad som skall var i receptet. Tråkigt!
Sten
2020-05-28Hej Sten! Vad kul att höra att du gillade salladen! Prata gärna med din butik eller vår kundservice om brödet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-29Kanon ville gärna haft tzatziki till annars lätt snabbt och smidigt 👍
Örjan
2020-05-27