Green garden-pasta

11
1 Klimatsmart
Green garden-pasta

Pasta gjord på sojabönor blir extra proteinrik och passar därför alldeles utmärkt att blanda med lika sorters grönsaker för en veggorätt. Addera smulad labneh- eller fetaost för skön sälta och ännu mer smak. Toppa med pinjenötter, solrosfrön och basilika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Green garden-pasta

Ingredienser

4 portioner
1
zucchini
1
röd paprika
1
rödlök
250 g
körsbärstomater
2 dl
svarta oliver
2 tsk
torkad basilika
2 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt
1 krm
nymalen svartpeppar
200 g
bönpasta (t ex fettuccine)
150 g
smulad labneh- eller fetaost
1
nypa chiliflakes
2 msk
rostade pinjenötter eller solrosfrön
1
kruka basilika

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost/salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Malin

2016-11-21

Lagade denna med vanlig pasta och det var verkligen gott! Snåla inte med kryddningen på grönsakerna och ha med alla grönsaker! De framhäver varandras smaker! Funkar bra att ha som matlåda och värma dagen efter! Hade lite stekt kycklingbröst hemma (kryddat med salt, vitpeppar och paprikapulver) som jag skar i mindre bitar och la med dagen efter och det passade perfekt till!

Näringsvärde per portion

Energi 1864 KJ / 445 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 17 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept