Green garden-pasta
Pasta gjord på sojabönor blir extra proteinrik och passar därför alldeles utmärkt att blanda med lika sorters grönsaker för en veggorätt. Addera smulad labneh- eller fetaost för skön sälta och ännu mer smak. Toppa med pinjenötter, solrosfrön och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
250 g körsbärstomater
2 dl svarta oliver
2 tsk torkad basilika
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
200 g bönpasta (t ex fettuccine)
150 g smulad labneh- eller fetaost
1 nypa chiliflakes
2 msk rostade pinjenötter eller solrosfrön
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1864 KJ / 445 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater17 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lagade denna med vanlig pasta och det var verkligen gott! Snåla inte med kryddningen på grönsakerna och ha med alla grönsaker! De framhäver varandras smaker! Funkar bra att ha som matlåda och värma dagen efter! Hade lite stekt kycklingbröst hemma (kryddat med salt, vitpeppar och paprikapulver) som jag skar i mindre bitar och la med dagen efter och det passade perfekt till!
Malin
2016-11-21