Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Green garden-pasta

Pasta gjord på sojabönor blir extra proteinrik och passar därför alldeles utmärkt att blanda med lika sorters grönsaker för en veggorätt. Addera smulad labneh- eller fetaost för skön sälta och ännu mer smak. Toppa med pinjenötter, solrosfrön och basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Skär zucchinin i tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär rödlöken i klyftor. Halvera tomaterna. 
  3. Lägg ut grönsakerna och oliverna på en plåt. Strö över basilika, olivolja, flingsalt och peppar. 
  4. Rosta i mitten av ugnen 20–25 minutuer, tills allt har fått fin färg. 
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 
  6. Blanda pastan med de rostade grönsakerna och den smulade osten samt chiliflakes. 
  7. Strö över pinjenötter eller solrosfrön och basilikablad. Salta och peppra.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost/salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl svarta oliver
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g bönpasta (t ex fettuccine)
  • 150 g smulad labneh- eller fetaost
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk rostade pinjenötter eller solrosfrön
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1864 kJ / 445 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept