Vegansk gravad lax av morot

58
8
Vegansk gravad lax av morot

Ugnsbaka morötterna i skivor, grava dem i en lag med dill, socker och salt, servera som de är eller toppa med hovmästarsås. Ett fint och smart veganskt alternativ till den traditionella gravade laxen.

Skriv ut
Vegansk gravad lax av morot

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
grova morötter
1 1/2 dl
grovsalt

Lag

10
vitpepparkorn
1
kruka dill
1 msk
ättika
3 msk
strösocker
3/4 dl
vatten

Till servering

hovmästarsås

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Cecilia

2020-12-22

Skriv gärna att man ska skiva morötterna i "gör så här" istället för endast i rubriken 🙄

Fredrik

2020-12-15

Lax? Är det inte bara gravad morot?

Redaktionen ICAse

2020-12-16

Hej Fredrik! Ja, det är ju det men vi skriver lax i receptnamnet för att alla som söker på recept på veganskt alternativ på gravad lax ska hitta till receptet. 😊 Hälsningar Elina

Hanna

2020-10-12

Skrapade av saltet men vart ändå alldeles för salt. Skulle istället rekommendera att man spolar av saltet innan man lägger morötterna i lagen.

Näringsvärde per portion

Energi 372 KJ / 90 kCal
Fett 0.4 g
Salt 5 g
Kolhydrater 19 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept