Vegansk gravad lax av morot

70
13
Vegansk gravad lax av morot

Ugnsbaka morötterna, grava dem i en lag med dill, socker och salt, servera som de är eller toppa med hovmästarsås. Ett fint och smart veganskt alternativ till den traditionella gravade laxen.

Vegansk gravad lax av morot

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g stora morötter (500 g motsvarar ca 3 st)
1 1/2 dl grovsalt

Lag

10 vitpepparkorn
1 kruka dill
1 msk ättiksprit , 12%
3 msk strösocker
3/4 dl vatten

Till servering

hovmästarsås

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats mars 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Angelica

2022-04-18

Blev så gott! Tack för att ni tydliggjorde receptet.

Linn

2022-04-17

Blev alldeles för salt och inte speciellt trevligt att äta. Inget jag kommer att göra igen.

Angelica

2022-04-13

När ska man skiva dem? Innan ugnen, innan lagen eller vid servering?

Redaktionen ICAse

2022-04-13

Hej Angelica! Det stod lite knasigt i ingressen, man ska skiva morötterna efter de är bakade och gravade. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 372 KJ / 90 kCal
Fett 0.4 g
Salt 5 g
Kolhydrater 19 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden