Vegansk gravad lax av morot
Ugnsbaka morötterna, grava dem i en lag med dill, socker och salt, servera som de är eller toppa med hovmästarsås. Ett fint och smart veganskt alternativ till den traditionella gravade laxen.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g stora morötter (500 g motsvarar ca 3 st)
1 1/2 dl grovsalt
Lag
10 vitpepparkorn
1 kruka dill
1 msk ättiksprit , 12%
3 msk strösocker
3/4 dl vatten
Till servering
hovmästarsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi372 KJ / 90 kCal
Fett0.4 g
Salt5 g
Kolhydrater19 g
Protein1 g
Kommentarer
Gör detta recept inför varje högtid. Så gott! Jag har till och med lite mer ättika än vad det står i receptet. Blir ofta populärt även bland de som äter fisk! :)
Emma
2024-03-28Fungerar det att baka morötterna i ugnen med vanligt salt?
Jörgen
2023-06-21Hej Jörgen! Det är tyvärr inget vi har provlagat och tror att det blir alldeles för salt varför vi inte skulle rekommendera det. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29Kul och uppskattat tillskott till julbordet!
Maria
2022-12-28