Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spagetti med skavpanna

Spagetti med skavpanna är en pastarätt med renskav i härligt krämig sås som passar utmärkt till vardags. Renskaven får sällskap i pannan av äpplen och purjolök innan du tillsätter såsen av bland annat minifraiche, soja och honung. En ny pastafavorit?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spagettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Stek skavet i olja tills det tinat och börjar få färg. Krydda med salt och peppar. Skölj och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och tärna äpplena. Låt purjo och äpple fräsa med skavet några min.
  3. Blanda mini fraichen med vatten och gärna soja, honung och timjan. Häll såsen i pannan och låt puttra några min. Låt spagettin rinna av. Severa spagettin med skavpannan och broccoli.

För alla

Bjud på glutenfri pasta om du inte tål gluten. Byt ut mini fraichen mot solhavre blandat med 1 msk maizena majsstärkelse om du inte tål mjölkprodukter (för 4 port). Sojan erstätts med balsamvinäger om du inte tål den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g spaghetti
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 paket djupfrysta renskav (à 240 g)
  • 1 stor purjolök
  • 2 äpplen
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk hackad timjan
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2278 kJ / 544 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden