Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Nachotallrik med lax och linser

Prova en ny typ av nachotallrik! Här låter vi lax och linser bli till topping på krispiga nachochips som rostas i ugnen med riven ost. Serveras såklart med de klassiska tillbehören färsk koriander, gräddfil och tacosås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Finfördela Enkel lax i ugn och blanda med Linser med citron och soltorkade tomater och tacokrydda.
  3. Sprid ut nachochipsen på en plåt. Fördela laxblandningen över och strö på riven ost. Sätt in plåten i mitten av ugnen 7–10 min.
  4. Servera med tacosås, gräddfil och koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tacokryddan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och ost till mjölkproteinfri ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats enkel lax i ugn (se länk i steg 2)
  • 1/2 sats linser med citron och soltorkade tomater (se länk i steg 2)
Tillsätt
  • 2 msk tacokrydda
  • 200 g nachochips
  • 100 g riven ost
  • 2 dl tacosås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer