Gratinerade musslor med pecorino

Betyg 4.9 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
4.9Världens godaste
Gratinerade musslor med pecorino

Gratinera musslor med salt parmesanost och krispigt ströbröd för en riktigt mumsig och lite ovanlig plockmat. Persilja och vitlök bidrar med extra smak. Ta en genväg med frysta förkokta musslor så blir det en fin rätt som är lätt att laga.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Gratinerade musslor med pecorino

Ingredienser

4 portioner
2 förp, frysta förkokta blåmusslor (à 450 g)
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
1 dl riven pecorinoost eller parmesan
3/4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 krm salt
3/4 dl olivolja

Till servering

chilimajonnäs och pommes frittes i ugn

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hej, Jag undrar hur jag vet att alla musslorna är bra eftersom jag inte förkokar dem och bräcker loss ena skalhalvan innan tillagning? /Annelie

    Annelie

Näringsvärde per portion

Energi1855 KJ / 4444 kCal
Fett26 g
Salt2.59 g
Kolhydrater31 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vitlöksgratinerade musslor
    Betyg 4.3 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vinkokta fänkålsmusslor
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Broccoli med musselemulsion
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad