Gratinerade grönskalsmusslor

Ett tips på en bra förrätt eller lättare middag är dessa läckra gratinerade grönskalsmusslor som du serverar i eget skal. Med smak av bland annat parmesanost, citron och dill får du härliga musslor att bjuda på.

Ingredienser
4 portioner
500 g grönskalsmusslor
2 msk ströbröd
3 msk nyriven parmesan
1 msk finskuren gräslök
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1/2 dl olivolja
rivet skal av 1/2 citron
1 skalad och hackad vitlöksklyfta
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm malen svartpeppar
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1466 KJ / 350 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater22 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stHelt sjukt gott! Den stora grejen var att få tag på musslorna!
Martin
Det går inte att få tag på grönskalsmusslor!
Lars
Hej Lars! Prata med din ICA-handlare om de har möjlighet att ta in produkten. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Varit rädd för musslor, testat blåmusslor i olika recept, har alltid varit supergott…. Men detta var helt fantastiskt.
Linda
Tack snälla för snabbt svar, detta blir nyårsmat! Gott nytt år!
Camilla
Musslorna ska inte tinas eller nånting utan lagas i ugn direkt från frys?
Camilla
Hej Camilla! Det stämmer. I steg 3 står det att de frysta musslorna ska läggas i ugnssäker form. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Stinta! I detta fallet ska de gratineras i ugn i ca 15 min. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Jag hittar inte om man kan äta musslorna som de är (förkokta) eller om man måste tillaga dem först?
Stinta