Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerade grönskalsmusslor

Ett tips på en bra förrätt eller lättare middag är dessa läckra gratinerade grönskalsmusslor som du serverar i eget skal. Med smak av bland annat parmesanost, citron och dill får du härliga musslor att bjuda på.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Blanda ströbröd med ost, gräslök, dill och persilja. Smaksätt oljan med citronskal, vitlök, salt och peppar.
  3. Lägg de frysta musslorna i ugnssäker form. Fördela ostblandningen på musslorna och droppa över oljan.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Servera musslorna med bröd och sallad.

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber och servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten och använd lite salt istället. Använd mjölkfritt ströbröd. Servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grönskalsmusslor
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk nyriven parmesanost
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 dl olivolja
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 skalad och hackad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 krm malen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1466 kJ / 350 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept