Gratinerade grönskalsmusslor
Ett tips på en bra förrätt eller lättare middag är dessa läckra gratinerade grönskalsmusslor som du serverar i eget skal. Med smak av bland annat parmesanost, citron och dill får du härliga musslor att bjuda på.
Ingredienser
4 portioner
500 g grönskalsmusslor
2 msk ströbröd
3 msk nyriven parmesan
1 msk finskuren gräslök
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1/2 dl olivolja
rivet skal av 1/2 citron
1 skalad och hackad vitlöksklyfta
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm malen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1466 KJ / 350 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater22 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt sjukt gott! Den stora grejen var att få tag på musslorna!
Martin
2024-07-12Det går inte att få tag på grönskalsmusslor!
Lars
2022-12-03Hej Lars! Prata med din ICA-handlare om de har möjlighet att ta in produkten. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-12-06Varit rädd för musslor, testat blåmusslor i olika recept, har alltid varit supergott…. Men detta var helt fantastiskt.
Linda
2022-01-22