Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad

(11)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Bjud på en favoriträtt från det stora landet i väst med detta härliga recept! Gratinera din krämiga Macaroni & cheese i ugn tills den har en fin färg och avnjut den sedan med en syrlig, krispig sallad på vitkål och äpple.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fullkornsmakaroner
  • 1 pkt färdig ostsås
  • 200 g rökt skinka eller mager korv
  • 1/2 purjolök
  • smör eller olja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör till formen
  • 2 msk ströbröd
  • 1/2 dl riven parmesanost
Vitkålssallad
  • ca 500 g vitkål
  • 1 1/2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 1/2 äpplen
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka makaronerna och låt dem rinna av. Lägg tillbaka dem i kastrullen och häll i ostsåsen. Låt allt bli varmt.
  3. Hacka skinkan eller korven. Ansa och strimla purjon tunt. Fräs skinka eller korv och purjo hastigt i lite smör eller olja. Rör ner i makaronerna. Tillsätt salt och dra några generösa tag med pepparkvarnen.
  4. Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Rör ihop ströbröd och parmesanost och toppa med det. Gratinera ca 10 minuter tills toppingen fått lite färg.
  5. Vitkålssallad: Hyvla vitkålen och krama ihop den med rapsoljan, citronjuicen och flingsalt. Skär äpplet i tunna skivor och blanda i det. Servera gratängen med vitkålssalladen.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och ströbröd. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet Lysozym E1105.