Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad
![Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17214/cf_259/macaroni___cheese_med_krispig_vitkalssallad.jpg)
Bjud på en favoriträtt från det stora landet i väst med detta härliga recept! Gratinera din krämiga Macaroni & cheese i ugn tills den har en fin färg och avnjut den sedan med en syrlig, krispig sallad på vitkål och äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
![Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17214/cf_259/macaroni___cheese_med_krispig_vitkalssallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g fullkornsmakaroner
1 pkt färdig ostsås
200 g rökt skinka eller mager korv
1/2 purjolök
smör eller olja till stekning
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
smör till formen
2 msk ströbröd
1/2 dl riven parmesan
Vitkålssallad
ca 500 g vitkål
1 - 1 1/2 msk kallpressad rapsolja
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk flingsalt
1 - 1 1/2 äpplen
För alla
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och ströbröd. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet Lysozym E1105.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer