Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ostgratinerad greenshellmussla

Fenomenal förrätt med havstoner. Koka Greenshellmusslor och smaksätt dem med en mix av basilika, vitlök, solrosfrön och parmesanost. Gratineras i ugn tills de fått vacker färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka musslorna.
  3. Skär bort kanterna på brödet. Mixa bröden.
  4. Tillsätt basilikablad, vitlöksklyfta, solrosfrön och riven parmesan. Salta, peppra och tillsätt olivolja.
  5. Mixa igen så att röran blandas väl. Fördela röran över musslorna. Gratinera i ca 6 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g greenshellmusslor
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl basilikablad
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer