Enchilada med köttfärssås och tomatsalsa
Enchilada med tomatsalsa är ett smarrigt och mättande texmex-recept där du fyller färska tortillabröd med rivig köttfärssås, kokta svarta bönor och heta kryddor. Täck bröden med tomatsås och riven ost och gratinera i ugnen. Servera dina gyllenbruna enchiladas med smakrik tomatsalsa.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013
Ingredienser
4 portioner
1 förpackning (380 g) tortillabröd
1 1/2 dl riven ost
Färssås
1 gul lök
1 msk olja
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
ca 500 g nötfärs
3 msk tomatpuré
1 förpackning (410 g) kokta svarta bönor
1 dl vatten
salt
svartpeppar
Tomatsås
500 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
Tomatsalsa
4 tomater
1 rödlök
300 g majskorn
1 lime
1/2 msk olivolja
1 kruka färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3529 KJ / 845 kCal
Fett26.8 g
Kolhydrater91.4 g
Protein50.1 g
Kommentarer
Fastnade en del i botten på formen. Lät formen vara inne i ca. 14-15 min. Gick hem hos mina ungdomar 😋 som åt 2 stora portioner var
Carina
2024-10-11Gjorde detta med vegofärs, mycket gott!
Linda
2022-03-26Tips från min fru som är en fjärdedels mexikanska för att tortillabröden ska bli riktigt mumsiga och inte torra och hårda: "Stek" dem i rapsolja ett och ett. Oljan ska inte vara varmare än att det bubblar lite när man lägger i ett skal. Det ska även uppstå luftbubblor inuti skalen när de blir varma. 30-45 sekunders stektid på var sida. När man plockar ur ett bröd ur stekpannan lägger man i det i en annan stekpanna med en varm sås gjord av passerade tomater utspädda lite med vatten. Skalen ska bara täckas av tomatsåsen, behöver inte "stekas". Därefter är bröden klara att fyllas. Saftigt, mättande och MYCKET gott. Alla vi bjudit på sådana här enchiladas äter tills de nästan spricker.
Magnus
2013-04-05