Enchilada med köttfärssås och tomatsalsa

Betyg 3.9 av 5.
32 personer har röstat
2
Enchilada med köttfärssås och tomatsalsa

Enchilada med tomatsalsa är ett smarrigt och mättande texmex-recept där du fyller färska tortillabröd med rivig köttfärssås, kokta svarta bönor och heta kryddor. Täck bröden med tomatsås och riven ost och gratinera i ugnen. Servera dina gyllenbruna enchiladas med smakrik tomatsalsa.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013

Enchilada med köttfärssås och tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
1   förpackning (380 g) tortillabröd
1 1/2 dl  riven ost

Färssås

1   gul lök
1 msk  olja
2 tsk  spiskummin
2 tsk  chilipulver
ca 500 g  nötfärs
3 msk  tomatpuré
1   förpackning (410 g) kokta svarta bönor
1 dl  vatten
salt och svartpeppar

Tomatsås

500 g  krossade tomater
2   vitlöksklyftor
1 tsk  sambal oelek
salt och svartpeppar

Tomatsalsa

4   tomater
1   rödlök
300 g  majskorn
1   lime
1/2 msk  olivolja
1   kruka färsk koriander

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut den rivna osten.

Gör så här

Tips

Barnknepet: servera koriandern vid sidan om. Har man lite persilja i frysen, så kan man blanda ner det i tomatsalsan istället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde detta med vegofärs, mycket gott!

Linda

2022-03-26

Tips från min fru som är en fjärdedels mexikanska för att tortillabröden ska bli riktigt mumsiga och inte torra och hårda: "Stek" dem i rapsolja ett och ett. Oljan ska inte vara varmare än att det bubblar lite när man lägger i ett skal. Det ska även uppstå luftbubblor inuti skalen när de blir varma. 30-45 sekunders stektid på var sida. När man plockar ur ett bröd ur stekpannan lägger man i det i en annan stekpanna med en varm sås gjord av passerade tomater utspädda lite med vatten. Skalen ska bara täckas av tomatsåsen, behöver inte "stekas". Därefter är bröden klara att fyllas. Saftigt, mättande och MYCKET gott. Alla vi bjudit på sådana här enchiladas äter tills de nästan spricker.

Magnus

2013-04-05

Näringsvärde per portion

Energi3529 KJ / 845 kCal
Fett26.8 g
Kolhydrater91.4 g
Protein50.1 g

Testa liknande recept

Enchiladas med majs och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchiladas med tomat- och majssalsa
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödsenchiladas med ananassalsa
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchiladas à la Mexiko
Betyg 3.6 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchiladas med tomatsalsa
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con carne med choklad
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga