Macaroni n'cheese med pankocrunch och pinjenötter

8
1
Macaroni n'cheese med pankocrunch och pinjenötter

Macaroni n'cheese med pankocrunch och pinjenötter är en snabblagad, vegetarisk och trevlig pastagratäng som du toppar med en spännande panko- och pinjeröra och gratinerar i ugn. Servera gärna med en tomatsallad och njut av denna suveräna rätt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Macaroni n'cheese med pankocrunch och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
300 g pasta (t ex penne)
10 cm purjolök
1 förp färdig ostsås (à 4 dl)
1 dl vitt vin
150 g lagrad riven ost (t ex cheddar)
1 dl pankomjöl, asiatiskt ströbröd eller vanligt ströbröd
50 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
rumsvarmt smör
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta, kontrollera innehållet i ostsåsen, använd glutenfritt specialströbröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta, kontrollera innehållet i ostsåsen och i vanligt ströbröd om sådant används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Anders

2015-08-24

Jag bytte ut pastan mot färsk tortellini, ostsås och vin mot lätt crème fraiche och pastavatten samt en skvätt marsala. Gott !