Macaroni n'cheese med pankocrunch och pinjenötter

Macaroni n'cheese med pankocrunch och pinjenötter är en snabblagad, vegetarisk och trevlig pastagratäng som du toppar med en spännande panko- och pinjeröra och gratinerar i ugn. Servera gärna med en tomatsallad och njut av denna suveräna rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (t ex penne)
10 cm purjolök
1 förp färdig ostsås (à 4 dl)
1 dl vitt vin
150 g lagrad riven ost (t ex cheddar)
1 dl pankomjöl, asiatiskt ströbröd eller vanligt ströbröd
50 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
rumsvarmt smör
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta, kontrollera innehållet i ostsåsen, använd glutenfritt specialströbröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta, kontrollera innehållet i ostsåsen och i vanligt ströbröd om sådant används.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag bytte ut pastan mot färsk tortellini, ostsås och vin mot lätt crème fraiche och pastavatten samt en skvätt marsala. Gott !
Anders
2015-08-24