Tomat- och olivpasta med salchichón

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Tomat- och olivpasta med salchichón

Vad är en vecka utan en god pasta? Vi föreslår att denna veckas pastarätt blir en rigatoni med oliver, kapris, tomat och salchichón, bland annat. Det hela toppas sedan med sallad och pinjenötter. Smarr!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022

Tomat- och olivpasta med salchichón

Ingredienser

2 portioner
2 port pasta (gärna rigatoni)
140 g oliver med pimiento
1/2 msk kapris
1/2 tsk fänkålsfrön eller rosmarin
1 förp pastasås körsbärstomat och basilika (à 400 g)
100 g lufttorkad korv (gärna sachichón)
1/2 förp machésallad (à 65 g)
2 msk pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2929 KJ / 702 kCal
Fett35 g
Salt8 g
Kolhydrater65 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pinjenötter med lavendel
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade persikor med mascarpone och pinjenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Korv med tomat och sallad
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pesto på nässlor
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga