Tomat- och olivpasta med salchichón
Vad är en vecka utan en god pasta? Vi föreslår att denna veckas pastarätt blir en rigatoni med oliver, kapris, tomat och salchichón, bland annat. Det hela toppas sedan med sallad och pinjenötter. Smarr!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna rigatoni)
140 g oliver med pimiento
1/2 msk kapris
1/2 tsk fänkålsfrön eller rosmarin
1 förp pastasås körsbärstomat och basilika (à 400 g)
100 g lufttorkad korv (gärna sachichón)
1/2 förp machésallad (à 65 g)
2 msk pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2929 KJ / 702 kCal
Fett35 g
Salt8 g
Kolhydrater65 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer