Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Maccaroni & cheese

(3)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Här har du en pastarätt som är fantastiskt lättlagad och mumsig. Servera din Maccaroni & cheese med parmaskinka, rostade pinjenötter och en smakrik tomatsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g stora makaroner
  • 5 dl Kelda ostsås
  • 1 äggula
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2 tsk finhackad vitlökar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 1/2 msk ströbröd
Till servering
  • salladsblad
  • ca 80 g skivade charkuterier, t ex parmaskinka
  • ca 2 msk rostade pinjenötter
Tomatsallad
  • 2 1/2 tärnade tomater
  • 1 skalad, hackad rödlök
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 dl färdig vinägrett
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och låt rinna av. Lägg över i gratängskålen.
  3. Rör ihop ostsås, äggula, ost, persilja, vitlök, salt och peppar. Häll över makaronerna och blanda. Strö över ströbrödet. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills makaronerna fått fin färg. 
  4. Servera gärna makaronerna med spröda salladsblad, skivade charkuterier, t ex parmaskinka, rostade pinjenötter och en god tomatsallad.
  5. Tomatsallad: Blanda tärnade tomater, skalad och hackad rödlök, finhackad persilja och färdig vinägrett.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av makaroner och ströbröd.

Tips

Det går också att använda portionsformar.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 27 g
Energi
2660 kJ / 640 kCal
Läs mer om näringsvärden