Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Maccaroni & cheese

Här har du en pastarätt som är fantastiskt lättlagad och mumsig. Servera din Maccaroni & cheese med parmaskinka, rostade pinjenötter och en smakrik tomatsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och låt rinna av. Lägg över i gratängskålen.
  3. Rör ihop ostsås, äggula, ost, persilja, vitlök, salt och peppar. Häll över makaronerna och blanda. Strö över ströbrödet. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills makaronerna fått fin färg. 
  4. Servera gärna makaronerna med spröda salladsblad, skivade charkuterier, t ex parmaskinka, rostade pinjenötter och en god tomatsallad.
  5. Tomatsallad: Blanda tärnade tomater, skalad och hackad rödlök, finhackad persilja och färdig vinägrett.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av makaroner och ströbröd.

Tips

Det går också att använda portionsformar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g stora makaroner
  • 5 dl Kelda ostsås
  • 1 äggula
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 1/2 msk ströbröd
Till servering
  • salladsblad
  • ca 80 g skivade charkuterier, t ex parmaskinka
  • ca 2 msk rostade pinjenötter
Tomatsallad
  • 2 1/2 tärnade tomater
  • 1 skalad, hackad rödlök
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 dl färdig vinägrett
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2660 kJ / 640 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden