Gratinerad tortellini med tomat och mozzarella

Färsk tortellini i ugn med mozzarella och tomat är en riktigt snabb och enkel middag som lagar sig själv i ugnen! Med allt i samma form minimeras mängden disk. Ruccola och pinjenötter gör rätten komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2049 KJ / 491 kCal
Fett25 g
Salt3.83 g
Kolhydrater44 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
26 stGlöm inte lök å vitlök
Bo
Gott och lättlagat recept 👍
Monica
Gratinerad tortellini gjorde jag ofta förr. Använde då torkad tortellini, krossade tomater, riven morot, riven rotselleri, färsk lök och vitlök, buljongtärning/fond, örtkryddor, peppar, (salt) och riven "vanlig" ost. Självklart kokade jag då pastan först. Under tiden gjorde jag tomatsåsen med rotfrukter, som man kan krydda precis hur man vill och även ha andra grönsaker i. Eller ifall man vill utesluta morot och selleri och tex bara ha oliver. Nu ska jag koka torr tortellini och göra en sås med krossad tomat, lök, morot, vitlök, örtkryddor, peppar och oliver. Rör sedan ned vanlig riven ost och någon slatt av en kvarvarande ricotta och/eller dessertost. Efter det får såsen inte koka. Har ingen fungerande ugn, så det blir såsen till utan att rätten gratineras. Detta blir väldigt lyckat, beroende på smaksättning och ingredienser i såsen. Vill man ha krispig ost till, kan man om man är utan ugn göra ostchips i stekpannan...
Lotta
Använder Icas pastasås Arrabiata (med chili). Blandar i ett tiotal frysta spenatpuckar. Har både mozzarella och vanlig riven ost. Strör på lite naturella solrosfrön innan den åker in i ugnen. Har tagit Tortillini med spenat och ricotta
Petra
Enkel och snabb vardagsrätt som även fungerar till större sällskap då alla som gillar pasta gillar denna.
Lena
Använder ICAs pastasås med vitlök och det är SÅ GOTT!! Älskarälskarälskar, så enkelt och snabbt!
Maja
Det blev okej som vardagsmat. Tog dubbelt av mozzarellan men det blev ändå torrt (färsk pasta). Nästa gång ska jag prova att koka pastan först.
Annica
Så enkelt och gott! Rekommenderas varmt
Jennifer
Smakade mest som tomatpuré, ingen hit tyvärr.
Jenny
Stekte champinjoner som jag sen hade i tillsammans med paprika. Och tomatsås med grillade grönsaker (Barilla)....blev såååå gott!
Karin