Gratinerad torsk med pesto

19
0
Gratinerad torsk med pesto

Pestobakad torsk är en snabb och god lösning när du inte har tid att stå i köket. Torskfilén blir klar i ugnen på en kvart och under tiden hinner även potatisen koka klart. Till denna enkla vardagsmiddag kan du bjuda på tomater med vinägrett.

Skriv ut
Gratinerad torsk med pesto

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
600 g
torskfilé
2 dl
crème fraiche
1/2 dl
pesto
4
tomater

Att ha hemma

salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto gjord på ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Klimatanpassa

Det blir mer mat och näring kvar i grönsaker, frukt och rotfrukter med skalen kvar. Och rent ekonomiskt och klimatmässigt är det en fördel att inte skala. När det gäller potatis blir det så mycket som var femte potatis som går bort vid skalning. Skala hellre efter kokning om du måste.

Gör så här

Tips

Blanda gärna ner lite hackad dill eller timjan i crème fraichen.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2299 KJ / 548 kCal
Fett 25 g
Salt 2.67 g
Kolhydrater 44 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden