Pestobakad torsk är en snabb och god lösning när du inte har tid att stå i köket. Torskfilén blir klar i ugnen på en kvart och under tiden hinner även potatisen koka klart. Till denna enkla vardagsmiddag kan du bjuda på tomater med vinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022
Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto gjord på ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Det blir mer mat och näring kvar i grönsaker, frukt och rotfrukter med skalen kvar. Rent ekonomiskt och klimatmässigt är det en fördel att inte skala. När det gäller potatis blir det så mycket som var femte potatis som går bort vid skalning. Skala hellre efter kokning om du måste.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var inte gott.
Ann-louise
2023-03-29Enkel och god vardagsmiddag! Hade ris till istället för potatis 👍🏼
Victoria
2023-03-14Dubblera gärna créme fraiche o pesto för mer sås
Anneli
2023-02-28