En delikat rätt som är busenkel att tillaga och full av smak. Torskfiléerna gräddas i ugnen med en krämig sås med smak av pesto och dill. Toppa med tunna skivor salladslök och röda körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
41 2020
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Eva
2022-03-14Eva Riktigt gott! Jag tog bara 400 g fisk, men följde receptet i övrigt. Blev perfekt!
Cecilia
2021-12-29Tänk på att pesto innehåller både laktos och mjölkprotein, välj vegansk pesto
Karin
2020-03-05Enkelt och jätte gott!