Ugnsbakad torsk med pesto och tomat
En delikat rätt som är busenkel att tillaga och full av smak. Torskfiléerna gräddas i ugnen med en krämig sås med smak av pesto och dill. Toppa med tunna skivor salladslök och röda körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
ca 600 torskfilé
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk pesto med basilika
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2459 KJ / 587 kCal
Fett26 g
Salt2.24 g
Kolhydrater48 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakkombinationen är god, men såsen gillades inte av barnen.
Rebecca
2024-07-31Eva Riktigt gott! Jag tog bara 400 g fisk, men följde receptet i övrigt. Blev perfekt!
Eva
2022-03-14Tänk på att pesto innehåller både laktos och mjölkprotein, välj vegansk pesto
Cecilia
2021-12-29