Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Betyg 4.4 av 5.
85 personer har röstat
9
Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

En delikat rätt som är busenkel att tillaga och full av smak. Torskfiléerna gräddas i ugnen med en krämig sås med smak av pesto och dill. Toppa med tunna skivor salladslök och röda körsbärstomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
ca 600 torskfilé
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk pesto med basilika
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
85 personer har röstat

Kommentarer

Smakkombinationen är god, men såsen gillades inte av barnen.

Rebecca

2024-07-31

Eva Riktigt gott! Jag tog bara 400 g fisk, men följde receptet i övrigt. Blev perfekt!

Eva

2022-03-14

Tänk på att pesto innehåller både laktos och mjölkprotein, välj vegansk pesto

Cecilia

2021-12-29

Näringsvärde per portion

Energi2459 KJ / 587 kCal
Fett26 g
Salt2.24 g
Kolhydrater48 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gratinerad torsk med pesto
Betyg 4.2 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestobakad torsk med fetaost
Betyg 2.9 av 5.
203 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pesto- och tomattorsk från mikron
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med äggsås och tomat
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig oliv- och pestotorsk
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga