Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

69
8
Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

En delikat rätt som är busenkel att tillaga och full av smak. Torskfiléerna gräddas i ugnen med en krämig sås med smak av pesto och dill. Toppa med tunna skivor salladslök och röda körsbärstomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
ca 600 torskfilé
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk pesto med basilika
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Eva

2022-03-14

Eva Riktigt gott! Jag tog bara 400 g fisk, men följde receptet i övrigt. Blev perfekt!

Cecilia

2021-12-29

Tänk på att pesto innehåller både laktos och mjölkprotein, välj vegansk pesto

Karin

2020-03-05

Enkelt och jätte gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2459 KJ / 587 kCal
Fett 26 g
Salt 2.24 g
Kolhydrater 48 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden