Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

Servera romansalladen varm och upptäck en helt ny sida av den gamla trotjänaren. Det blir ett oväntat tillbehör till en klassisk kyckling. Servera med vitkålsris, som smaksätts med pumpakärnor och färska örter.

Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

ca 600 g kycklinglårfilé
salt
svartpeppar

Vitkålsris

250 g körsbärstomater
500 g vitkålsris
1 dl pumpakärnor
2 msk olivolja
1 dl blandade hackade örter (t ex. persilja, gräslök och timjan)

Sallad

2 romansallad
salt
svartpeppar
1 dl riven lagrad gruyère

Gör så här

00:15:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1785 KJ / 427 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grillad torsk i folie
    Betyg 3.6 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad lax i folie
    Betyg 3.5 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostbollar med cheddar
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad