Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème

9
2
Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème

Oh là là vilken bakelse! Éclair är små avlånga franska petits-choux som fylls med sött eller salt innehåll. Här är gruyère är den bärande ingrediensen, och ostens sälta gifter sig med ärtornas söta smak.

Skriv ut
Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème

Ingredienser

15 st
1.5 dl
vatten
50 g
smör
1 dl
vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
2 krm
salt
2
ägg
-
blått vallmofrö

Fyllning

1
kruka persilja
1
gul lök
3 dl
riven gruyère
1 msk
olja
2 dl
gröna ärtor
0.5 dl
vispgrädde
-
salt och svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Under 60 minuter

Gör så här

Tips

Dekorera gärna med lite ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Sabina

10/3/2020

Är det rätt på receptet? Blev jättelös?!

Redaktionen ICAse

10/5/2020

Hej Sabina! Tack för din kommentar. Är det eclairsmeten, fyllningen eller båda som blev lös? Hälsningar Ulrika

Karin

1/3/2017

Supergott, kraftiga goda smaker som passar med varandra.

Näringsvärde per portion

Energi 478 KJ / 114 kCal
Fett 8.3 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 4.4 g
Protein 5.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept