Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème
Oh là là vilken bakelse! Éclair är små avlånga franska petits-choux som fylls med sött eller salt innehåll. Här är gruyère är den bärande ingrediensen, och ostens sälta gifter sig med ärtornas söta smak.
Ingredienser
15 st
1 1/2 dl vatten
50 g smör
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
2 krm salt
2 ägg
blått vallmofrö
Fyllning
1 kruka persilja
1 gul lök
3 dl riven gruyère
1 msk olja
2 dl gröna ärtor
1/2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi478 KJ / 114 kCal
Fett8.3 g
Salt0.33 g
Kolhydrater4.4 g
Protein5.3 g
Kommentarer
Är det rätt på receptet? Blev jättelös?!
Sabina
2020-10-03Hej Sabina! Tack för din kommentar. Är det eclairsmeten, fyllningen eller båda som blev lös? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-05Supergott, kraftiga goda smaker som passar med varandra.
Karin
2017-01-03