Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
2
Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème

Oh là là vilken bakelse! Éclair är små avlånga franska petits-choux som fylls med sött eller salt innehåll. Här är gruyère är den bärande ingrediensen, och ostens sälta gifter sig med ärtornas söta smak.

Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème

Ingredienser

15 st
1 1/2 dl  vatten
50 g  smör
1 dl  vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
2 krm  salt
2   ägg
blått vallmofrö

Fyllning

1   kruka persilja
1   gul lök
3 dl  riven gruyère
1 msk  olja
2 dl  gröna ärtor
1/2 dl  vispgrädde
salt och svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Tips

Dekorera gärna med lite ärtskott.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Är det rätt på receptet? Blev jättelös?!

Sabina

2020-10-03

Hej Sabina! Tack för din kommentar. Är det eclairsmeten, fyllningen eller båda som blev lös? Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-10-05

Supergott, kraftiga goda smaker som passar med varandra.

Karin

2017-01-03

Näringsvärde per portion

Energi478 KJ / 114 kCal
Fett8.3 g
Salt0.33 g
Kolhydrater4.4 g
Protein5.3 g

Testa liknande recept

Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax marinerad i matjessillspad serverad med äggsallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indisk vegocurry med vitlöksdoftande hönökaka
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvbröd
Betyg 4.6 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga