Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter
Lök är basen i en stor del av all matlagning, men den förtjänar att få stå på egna ben då och då. Genom att baka lökarna på låg temperatur i ugnen blir de karamelligt söta, mjälla och makalöst goda. Toppa lökarna med riven Gruyère och rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
Ingredienser
4 portioner
6 - 8 små lökar (gärna olika sorter)
50 g kallt smör
2 msk hackad färsk timjan
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 dl grovhackade, rostade hasselnötter
1 1/2 dl finriven gruyère
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett26 g
Salt1.5 g
Kolhydrater9 g
Protein11 g
Kommentar
Suoergott !
Katarina
2017-06-28