Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
1
Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter

Lök är basen i en stor del av all matlagning, men den förtjänar att få stå på egna ben då och då. Genom att baka lökarna på låg temperatur i ugnen blir de karamelligt söta, mjälla och makalöst goda. Toppa lökarna med riven Gruyère och rostade hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
6 - 8   små lökar (gärna olika sorter)
50 g  kallt smör
2 msk  hackad färsk timjan
2 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
1/2 dl  grovhackade, rostade hasselnötter
1 1/2 dl  finriven gruyère
1 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Suoergott !

Katarina

2017-06-28

Näringsvärde per portion

Energi1343 KJ / 321 kCal
Fett26 g
Salt1.5 g
Kolhydrater9 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Getostbollar med krispigt baconsmul
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blomkålssoppa
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga