Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter

17
1
Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter

Lök är basen i en stor del av all matlagning, men den förtjänar att få stå på egna ben då och då. Genom att baka lökarna på låg temperatur i ugnen blir de karamelligt söta, mjälla och makalöst goda. Godast är det här tillbehöret när löken är nyskördad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Ugnsbakade lökar med gruyère och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
6 - 8
små lökar (gärna olika sorter)
50 g
kallt smör
2 msk
hackad färsk timjan
2 krm
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
1/2 dl
grovhackade, rostade hasselnötter
40 g
finriven gruyère (gärna långlagrad)
1 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och ostalternativ.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Katarina

6/28/2017

Suoergott !

Näringsvärde per portion

Energi 948 KJ / 226 kCal
Fett 21.8 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 3.4 g
Protein 4.3 g
Läs mer om näringsvärden